Rólunk - QFPC™ - Quality Family Planning Standard | BOCS Foundation“[A BOCS] 1975 óta működik, az evangéliumi erőszakmentesség, a jövő generációk, szegények és elnyomottak iránti felelősség alapján elsősorban az ökológia filozófiai, etikai, nevelési, szociális oldalaival foglalkozik, kisközösségekben, táborokban nem-anyagi gazdagságra, nem-fogyasztói boldogságra törekszik tanítani.”
(Környezetvédelmi Lexikon I. kötet, 139. old.)

Az örömtervezés (fogamzásgátlás) a leghatékonyabb módja a környezet- és klímavédelemnek, a szegénységből való kiemelkedésnek, a közbiztonság javításának és a békének, a női egyenjogúság elérésének, a gyermekek boldogságának, valamint a népvándorlás és a munkanélküliség megelőzésének. Mégis, a fejlődő országokba irányuló segélyekből (Magyarországról 2015-ben kb. 43 milliárd Ft) csak morzsányi jut erre, elsősorban a közvélemény tudatlansága és prűdsége miatt. A pénz tehát megvan rá, csak föl kell ismernünk saját érdekeinket, ami közös a szegényekével; az örömtervezés jogának, tudásának és eszközeinek biztosításával ugyanis mindenki nyer. A BOCS globális képzései ezt segítik.

Rólunk - QFPC™ - Quality Family Planning Standard | BOCS FoundationA BOCS Alapítvány 1995 óta a fenntartható civilizációról. – Elnök: Simonyi Gyula

Fő célja egy fenntartható szeretet-civilizáció előmozdítása, környezetvédelem és békemozgalom, a szegény országok támogatása, valamint globális képzés magyar nyelvterületen, Afrikában, Indiában és több szegény országban.

A BOCS elnöke, Simonyi Gyula 1998-ban kapott meghívást a Balaton Group-ba, az 1982 óta évente a Balatonnál találkozó fenntarthatóság-kutatók globális hálózatába. A BOCS Alapítvány a közhasznú minősítést 1999-ben kapta meg környezetvédelmi és ismeretterjesztő tevékenységére. Projektjeink, globális képzéseink, indiai és afrikai partnerkapcsolataink elősegítik Magyarország nemzetközi kötelezettségeinek teljesítését a szegény országok támogatása, az ENSZ Kairói Akcióprogramja, és a Millenniumi fejlesztési célok terén, ezáltal jelentősen hozzájárul az emberi és állampolgári jogok védelméhez, illetve a környezetvédelemhez.

A BOCS 2006 óta magyar tagja az ENSZ 1994-es Kairói Népesedés és Fejlődés Világkonferenciája ma is érvényben lévő Akcióprogramját segítő EuroNGOs.org európai hálózatnak. Alapító és magyar tagja a EuropeanPopulationAlliance.org európai hálózatnak. 2009-ben megkapta az MTA Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete (MÖTE) kitüntetetését az ökológia népszerűsítéséért.

A BOCS Alapítvány közhasznú tevékenységére irányuló ráfordításai alapján 2015 és 2016 között megelőzött baleset-teherbeesések száma :  296

Ez a mennyiség a WHO, az EK, a WordBank és az Ecologic Institute adatbázis információi alapján 17433 tonna CO2e kibocsátás megelőzésének felel meg.

Simonyi Gyula | Rólunk - QFPC™ - Quality Family Planning Standard | BOCS Foundation Szabó Beáta | Rólunk - QFPC™ - Quality Family Planning Standard | BOCS Foundation Rozsics Gábor | Rólunk - QFPC™ - Quality Family Planning Standard | BOCS Foundation Kántor Sztella Nóra | Rólunk - QFPC™ - Quality Family Planning Standard | BOCS Foundation
Simonyi Gyula
kuratórium elnöke, matematikus, közgazdász, hitoktató, informatikus, system analyst, fenntarthatóság kutató és oktató
Szabó Beáta
kuratóriumi tag, nemzetközi kapcsolatok szakreferens, angol tanár
Rozsics Gábor
mérnök, kuratóriumi tag
Kántor Sztella Nóra
közgazdász, project manager

 

Rólunk - QFPC™ - Quality Family Planning Standard | BOCS Foundation