Hogy lehet az, hogy ilyen kevés ráfordítással ilyen óriási pozitív hatást érhetünk el?

Mindenki tudja, hogy a legegyszerűbb és legolcsóbb megelőzni a bajt. Ez igaz az egészségünkre, a tűzesetekre, de az autónk, az épületek, és a gátak karbantartására is.

Egyszerűbb és olcsóbb a rendszeres mozgás és a természetjárás, mint az ezek hiányából fakadó gyógyíthatatlan betegségek kezelése. Szintén egyszerűbb és olcsóbb betartani a tűzvédelmi távolságot és a tűzvédelmi előírásokat, mint eloltani és újjáépíteni a házat, vagy egész városnegyedeket. Ugyanígy egyszerűbb és olcsóbb rendszeresen szervizelni az autónkat, és azonnal reagálni a műszerfal hibajelzéseire, mint kicserélni a motort, a váltót, vagy a futóművet. Hasonlóan egyszerűbb és olcsóbb kicserélni egyetlen törött cserepet a tetőn, mint megjavíttatni a beázott plafont és falakat, netán lecserélni az így tönkrement bútorokat. Mindenképp egyszerűbb és olcsóbb odafigyelni és helyrehozni a gátakon keletkező apróbb sérüléseket, mint újra felépíteni azt, valamint a gátszakadás miatt elpusztult városokat.

Miért is ilyen hatékony a QFPC™? | BOCS Foundation

Csupán 36 ezer forintból egy éven át megelőzhetünk egy nem kívánt nemzést. Ehhez képest sokkal több időnk és pénzünk rámenne arra, hogy a repülőt, az autót, a húst, a földgázt és a forróvizet kizárjuk az életünkből, miközben ökoházban lakunk, és mindent újrahasznosítunk, ráadásul mindez együtt sem érne annyit, mint a másik alternatíva (bár a két stratégia az anyagi korlátoktól eltekintve nem zárja ki egymást).

Miért is ilyen hatékony a QFPC™? | BOCS FoundationAz ember számos dolgot megtehet a klímaváltozás enyhítése érdekében életmódja megváltoztatása révén. Lemondhat a repülésről, az autózásról és a húsevésről, áttérhet a megújuló energia használatára, újrahasznosíthat, moshat hideg vízben, mellőzheti a szárítógépet, és lecserélheti az izzókat. Ezek a legtöbb üvegházhatású gázkibocsátással járó emberi tevékenységek, amik közül az átlagember szinte mindet csinálja, és még többet. Éppen ezért egy idő előtti, vagy nem kívánt nemzés megelőzése szükségszerűen többet jelent, mint mindez együttvéve, ráadásul jóval olcsóbb és egyszerűbb!

Miért is ilyen hatékony a QFPC™? | BOCS Foundation

Az alacsony egy főre jutó karbonlábnyom sok lemondással jár, több időt, és sok esetben több pénz igényel, mint a kényelmes életmód, amire milliárdok vágynak. És bár kétségtelenül példamutató és dicséretes, ha így élünk, ne legyenek illúzióink annak hatásával kapcsolatban Ugyanis minden zöld aszkétára jut legalább száz olyan, aki alig várja, hogy a modern fogyasztó kényelmes, ám pazarló életmódját élhesse – jórészt olyanok, akiket szüleik igazából nem is kívántak! Az idő előtti, illetve nem kívánt nemzések megelőzése tehát elengedhetetlen a klímaváltozás megfékezése érdekében.

Miért is ilyen hatékony a QFPC™? | BOCS Foundation

Ez az infó grafika szemlélteti, mennyire hatékony a családtervezési lehetőségek megteremtése az egyéb klímavédelmi stratégiákhoz viszonyítva:

Miért ilyen hatékony a QFPC™? | BOCS Foundation