Szabványok

Verifikált szén-dioxid kibocsátási szabvány (Verified Carbon Standard | VCS) A VCS 2006-ban indult el, és korábban Voluntary Carbon Standard-ként volt ismert. A VCS az önkéntes karbonpiac piacvezető szén-dioxid elszámolási sztenderdje. Az ISO alapelvek alapján a szabvány biztosítja, hogy a kibocsátáscsökkentés egyedi és hitelesített legyen, az évenként csökkentési célok biztosításával.

SOCIALCARBON® Standard 2008-ban indult el. Az Instituto Ecológica Brazíliában fejlesztett ki, és amit a Nemzetközi Karbon-Redukció és Offset Szövetség “Cobenefit Best Practice Standard”-nek minősített”. Ez azt jelenti, hogy az eme szabványnak megfelelő karbonkreditek a legjobb gyakorlatnak minősülnek a további előnyökkel is rendelkező karbonkreditek között.

Gold Standard 2006-ban indult, a Gold Szabványt mind az önkéntes, mind pedig a CDM (Clean Development Mechanism) projektekben használják, azonban csak a megújuló energiaforrásokra és az energiahatékonysági projekttípusokra alkalmazható. A szabvány fő célja annak biztosítása, hogy a projektek mind a kibocsátások csökkentését, mind pedig a fenntartható fejlődés előmozdítását szolgálják.

Szabványok és tanúsítás - QFPS™ - Quality Family Planning Standard™QFPS™ | Quality Family Planning Standard™ Első alkalommal a 2010-től 2016-ig tartó tevékenységi időszakot minősítették és regisztrálták QFPC™ néven. A szabvány önkéntes projekt típusokra alkalmazható, és kulcsfontosságú a népességrobbanás visszafordításában, a klímaváltozás, ökológiai válságok, élelmiszer-árrobbanás, szegénység, erőszakos konfliktusok, a nők elnyomása, a tragikus gyermeksorsok, a népvándorlás, stb. megelőzésében A szabvány célja, hogy a lehető leghatékonyabban szolgálja a klímavédelemet és a fenntartható fejlődést,* valamint a dekarbonizáció előmozdítását.

Tanúsítvány

Minden projektünket globálisan elismert szabványok alkalmazásával fejlesztettük, hogy biztosítsuk a tevékenységek hatékonyságát és minőségét.

Minden projektünket harmadik fél tanúsítja, ami garantálja azok minőségét és hitelességét.

Auditálás Projektjeinket és a tevékenységünket független szervezetek (kijelölt operatív entitások) hitelesítik és ellenőrzik.

Átláthatóság a piaci nyilvántartásokkal A QFPC™ felhasználja a harmadik fél regisztereket a karbonkreditekkel való tranzakciók végrehajtására, biztosítva az átláthatóságot és a hitelességet. A projektekből származó QFPC™-k szerepelnek az OurOffset Nonprofit LLC. környezetvédelmi nyilvántartásában.

Szabványok és tanúsítás - QFPS™ - OurOffset Ltd.

 

*Fenntartható fejlődés alatt mi nem az önellentmondást hordozó “fenntartható gazdasági növekedés” koncepcióját értjük, hanem a jóllét (vagyis a közegészség) fenntartható módon történő javulását. Ugyanis valójában ez minden ember közös érdeke, ami ráadásul a gyakorlatban is kivitelezhető.