A QFPS™ sztenderd egy olyan támogatási program, mely a minőségi családtervezés mellett gondol a földi élet fenntarthatóságára is.
Az összefüggés a kettő között: Kevesebb ember = Kevesebb szennyezés = Minőségi élet
Fordítva megfogalmazva: Több ember = Több szennyezés ≠ Minőségi élet

Ha elég okosak vagyunk a családtervezésben, akkor valamennyien minőségi életet élhetünk egy véges erőforrásokkal rendelkező bolygón.
Projektjeinkkel ebben nyújtunk segítséget azoknak, akiknek nem adatott meg a családtervezés lehetősége, vagy még nem ismerték föl annak jelentőségét, noha alapvető emberi jognak számít, és kulcsfontosságú a fenntarthatóság elérése szempontjából. A szegény országokban élő nők számára kínálunk ismeretterjesztő programokat, melyek elsősorban a családtervezéssel kapcsolatos tudás terjesztését, illetve a családtervezés egyéni, társadalmi, gazdasági, és ökológiai előnyeinek felismerését segítik. Mindez hozzájárul a szegénységből való kilábaláshoz, a női egyenjogúsághoz, a gyermekjogok biztosításához, a munkanélküliség visszaszorulásához, a közbiztonság javulásához, az ökoszisztémák stabilitásához, az erdőirtás megfékezéséhez, valamint a klímaváltozás enyhítéséhez.

Nemzetközi több éves projektek:
AWARE project
2009-2010
Partnerek: Olaszország (vezető szervezet: Padova Önkormányzata),
Eritreia, Ausztria, Románia, Bulgária, Szlovénia, Magyarország (BOCS)

Poverty to prosperity project
2009-2011
Partnerek: Anglia (vezető szervezet: Field Studies Council),Projekt lista - QFPC™ - Quality Family Planning Credit | BOCS Foundation
Ghána, Bulgária, Magyarország (BOCS)

Save Women’s Life projekt
2009-2011
Partnerek: Hollandia (vezető szervezet: Rutgers)
Dél-Afrika, Kenya, Németország, Málta, Magyarország (BOCS)

Africa’s Demographic Challenges project
2010-2013
Németország (vezető szervezet: DSW), Ausztria, Magyarország (BOCS), Uganda, Tanzánia

Global Education for Global Generation project
2010-2013
Németország (vezető szervezet: WFD), Ausztria, Dél-Afrika, Magyarország (BOCS)

Euromapping project – 2010 | Németország (vezető szervezet: DSW), Brüsszel, Hollandia, Magyarország (BOCS)

A BOCS Alapítvány adatokat gyűjtött Magyarországról a DSW Euromapping projektjéhez, lefordított vonatkozó dokumentumokat magyarra, hogy kommunikálja annak előnyeit, sajtótájékoztatókat tartott a projektről, és ismertette a jelentést, valamint annak fontosságát médiaszereplőkkel, illetve döntéshozókkal (elsősorban a Külügyminisztérium azon tagjaival, akik a NEFE költségvetésének összetételéről döntenek).


Peace Education Course for Adults project
2010
Hollandia (vezető szervezet: IFOR), Németország, Franciaország, Belgium, Magyarország (BOCS)

Hazai több éves nevelés projektek:
Green National Conference
1991-

Magyar (vezető szervezet: ZöldCivil)

A BOCS Alapítvány multidiszciplináris szervezetként, ami tagja nemzetközi hálózatoknak, és ami benne van a tudományos életben, rendszeresen szokott bemutatni releváns tudományos eredményeket, és új ökológiai fogalmakat a zöldeknek (pl. ökológiai lábnyom, karbonkredit).

2017: A BOCS Alapítvány közvetítette a magyar zöld közösségnek azt a tudományos eredményt, miszerint a CO2-megelőzés terén a fogamzásgátlás emberi jogának biztosítása 5-ször költséghatékonyabb, mint az egyéb zöld technológiák.

2016: A BOCS (ami már több, mint 40 éve foglalkozik vallásos ökológiával) bemutatta Ferenc Pápa zöld enciklikáját a magyar zöldeknek, és megmutatta, hogyan lehet használni az ökológiai tudatosság növelésére a keresztények körében. (A BOCS vallásos ökológiával kapcsolatos története: 1977 Karácsonyi Határozat; 1986 Élettér és Életmód kérdések; 1989 Zsinati folyamat; 1997 Zsinati folyamat II; 2007 Zsinati folyamat III)

2015: A BOCS Alapítvány bemutatta a Fenntartható Fejlődési Célokat (SDGs) a magyar zöld közösségnek.

Projekt lista - QFPC™ - Quality Family Planning Credit | BOCS FoundationCsaládi életre nevelés projekt
2012-13, Magyarország
Egészséges életre nevelés projekt
2013-14, Magyarország
Hosszú távú gondolkodásmódra nevelés projekt
2013-14, Magyarország
LoveInfo
2017-, Magyarország

Projekt lista | LoveInfo - BOCS AlapítványSzexuális nevelés, ökológiai nevelés, drogprevenció, játék, stb.

Segítő szándékkal készült fiatalok számára, hogy megtanulják elkerülni a rájuk leselkedő veszélyeket (pl. nemi betegségek, nem kívánt terhesség, függőségek, stb.). A BOCS Alapítvány által fejlesztett Jövőd menüpont ökológiai-, és emberi jogi képzést tartalmaz. Az appban található kvíz révén a fiatalok ellenőrizhetik tudásukat, és játszva tanulhatnak. Sikeres kitöltése esetén a felhasználó tippeket kap három témakörben. Az első a fiúk személyes sikerét hivatott növelni, a másik a lányokét, a harmadik pedig segít a kapcsolatok minőségének javításában.

Nemzetközi ifjúsági képzések:

Citizens of Future project
2014
Olaszország, Ciprus, Bulgária, Románia, Törökország, Magyarország (BOCS, vezető szervezet)

Citizens of Creation projectProjekt lista - QFPC™ - Quality Family Planning Credit | BOCS Foundation
2013
Jordánia, Szerbia, Románia, Magyarország (BOCS, vezető szervezet)

Eco Lobby project
2013
Olaszország, Portugália, Spanyolország, Lettország, Törökország, Szerbia, Ukrajna, Románia, Jordánia, Egyiptom, Németország, Magyarország (BOCS, vezető szervezet)

Citizenship can be fun! project
2013
Olaszország, Portugália, Románia, Bulgária, Svédország, Törökország, Spanyolország, Magyarország (BOCS vezető szervezet)

Folyamatos munka a HAND Szövetségben, a Zöld mozgalomban, a Külügyminisztérium NEFE Társadalmi Tanácsadó Testületében, más minisztériumoknál, Székesfehérvár MJV Önkormányzatánál, az Ökoiskola hálózatban, nemzetközileg az EuroNGOs, az IFOR (International Fellowship of Reconciliation), a Church & Peace, a Prashant (India), az ECEN, a CEEweb, a Population Allience, és még számos szervezetben és hálózatban.