A WEB CO2 (Szénlábnyom) Kalkulátor használatához válassza ki a nyelvet, az országot / területet ahol él és folytatja a tevékenységét.

Adja meg az elérhetőségeit és az űrlapokon a valós fogyasztási és életviteli adatokat az űrlapokon. Ezt követően a KISZÁMOL gomb segítségével olvashatja a karbonlábnyom eredményeket. A karbonlábnyom az ökológiai lábnyom legynagyobb, és egyben leggyorsabban növekvő komponense. Használja a saját és a partnerei megelégedettségére, és tegyen egy lépést a klímaváltozás súlyosbodása ellen a népességrobbanás megfékezésének elősegítésével a QFPC™ karbonkreditek felhasználásával.

Az “Ingyenes Karbonlábnyom Kalkulátor” programot az iCC – BOCS Csapat biztosítja!

WEB CO2 Kalkulátor - QFPC™ - Quality Family Planning Credit | BOCS

A karbonlábnyom (szénlábnyom) számítás és elemzés önállóan is megvalósítható; a csökkentését célzó intézkedés a leghatékonyabb módja a teljes ökolábnyom csökkentésének! Annak ugyanis a karbonlábnyom adja a 60%-át (világszinten).

Egy jól kidolgozott vállalati karbonlábnyom elemzés több üzleti célt is szolgálhat:

  • az GHG kibocsátásból fakadó kockázatok kezelése és a csökkentési intézkedések lehetőségének azonosításaQuality Family Planning Credit™
  • érdekelt felek és közvélemény tájékoztatása (pl. környezeti, fenntarthatósági jelentések megalapozásához)
  • önkéntes GHG programokhoz való csatlakozás lehetősége
  • a jövőben várható, kötelező jellegű jelentéstélre, adatszolgáltatásra való felkészülés
  • a jövőben esetlegesen várható, kormányzati intézkedések, pályázati feltételeknek való jobb megfelelés („pozitív diszkrimináció” az állami szektor részéről a karbonlábnyom számítást alkalmazó vállalatokkal szemben)